Woningruil

Bent u toe aan een groter of kleiner huis en kent u iemand die met u van woning zou willen ruilen? Dan is woningruil mogelijk iets voor u.  

 • 1

  Bekijk de voorwaarden

 • 2

  Informeer over de toekomstige huurprijs

  Informeer bij de verhuurder naar de toekomstige huurprijzen. Bij het leegkomen van een woning wordt deze opnieuw vastgesteld. Door er van tevoren naar te vragen, voorkomt u teleurstellingen. Let op dat u voldoet aan de regels van het passend toewijzen.

 • 3

  Vraag de woningruil aan

 • 4

  Afspraken oplevering woning

  Als u en uw ruilpartner aan alle voorwaarden voldoen, maakt de verhuurmakelaar afspraken met u beiden over inspectie en oplevering van de woning(en). Aanpassingen aan de woningen(en) kan de nieuwe huurder eventueel overnemen. Dit kunt u met de verhuurmakelaar overleggen. Gebreken die voor rekening van de Sleutels zijn, worden na de ruil voor de nieuwe bewoner uitgevoerd. Wanneer de ruil door alle partijen is goedgekeurd, zegt u de huur van uw huidige woning op.

 • 5

  Vastellen van de ruildatum

  U stelt met uw ruilpartner de ruildatum vast, in overleg met de Sleutels (en indien van toepassing de andere corporatie). Die datum is voor beide partners gelijk en altijd per de eerste van de maand. Huurders van de Sleutels zeggen hun bestaande huurcontract op met het formulier huuropzegging (de opzegtermijn is een maand). De woningruil is pas definitief als de nieuwe huurder de huurovereenkomst heeft ondertekend. Die krijgt daarvoor een uitnodiging van de Sleutels.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden