Stookkosten

Stookkosten zijn kosten voor het verwarmen van uw woning. Sommigen hebben een individuele verwarming zoals CV- ketel, anderen delen de warmtebron met andere bewoners uit het gebouw? Dan heeft u een collectieve aansluiting.

Het type aansluiting bepaalt met wie u stookkosten afrekent.

VerwarmingIndividueelCollectief
Verwarming op gas (met een cv-ketel)U betaalt rechtstreeks aan de leverancierU betaalt aan de Sleutels
StadsverwarmingU betaalt rechtstreeks aan de leverancierU betaalt aan de Sleutels

Tarieven

Wij streven er naar een lagere prijs aan onze huurders te berekenen dan het maximum dat wij van de ACM (Autoriteit Consument & Markt) opgelegd krijgen. Deze maximale prijs voor warmte wordt  jaarlijks vastgesteld door de ACM. In onderstaande tabel worden de maximumprijzen weergegeven. De tarieven die wij hanteren, liggen op of onder dit tarief.

Tarieven Prijs 2016 Prijs 2017 Prijs 2018
Warmte per GJ € 22,66 € 22,69 € 24,05
Vastrecht per jaar € 276,13 € 299,13 € 309,52
Meerkosten per jaar € 24,97 € 25,02 € 25,36

Leveringsovereenkomst en leveringsvoorwaarden

De Warmtewet verplicht energieleveranciers een leveringsovereenkomst met algemene voorwaarden met hun klanten af te sluiten. Als de Sleutels uw energieleverancier is, dan ontvangt u van ons de leveringsovereenkomst ter aanvulling op uw huurovereenkomst. In de leveringsovereenkomst  staan uw rechten en plichten. Daarnaast vinden wij het belangrijk om u te informeren over de algemene leveringsvoorwaarden. De algemene leveringsvoorwaarden zijn opgesteld in samenwerking tussen de Consumentenbond, de Woonbond en Aedes (dit is de branchevereniging waar de Sleutels lid van is).

Veelgestelde vragen over stookkosten

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden