Reparaties en Serviceabonnement

In elke woning raakt er wel eens iets kapot of versleten. De meeste reparaties zijn voor onze rekening, maar er zijn ook een aantal werkzaamheden die voor uw rekening komen of die u zelf moet (laten) doen. Dat is zo geregeld in de wet en in de huurovereenkomst:

a. De huurder heeft een zorgplicht. Hieronder vallen de zogenaamde kleine herstellingen, waarvoor geen specialistische kennis is vereist en zonder noemenswaardige kosten kunnen worden verricht.

b. De verhuurder heeft een instandhoudingsplicht. Dat wil zeggen dat de Sleutels verantwoordelijk is voor het onderhoud, dat verder gaat dan dit kleine dagelijkse onderhoud en reparaties.

De Sleutels maakt onderscheid in reparaties en vervanging die volgens de wet voor uw rekening komen in:

Reparaties en vervanging van door u aangebrachte schade of ontstaan door buitensluitingen

Als u schade veroorzaakt, ook al is dat  per ongeluk, bent u als huurder aansprakelijk. Als u de schade niet zelf laat herstellen dan doen wij dit en verhalen wij de herstelkosten op u.

Wist u ook dat u de plicht heeft om storingen en/of gebreken tijdig te melden? Als u dit niet doet, dan kunnen wij u aansprakelijk stellen.

Klussen die u altijd zelf moet (laten) doen

Het witten van binnenmuren en plafonds en het schilderen van binnen houtwerk en het zo nodig behangen van de binnenmuren. Ook de voorbereidende werkzaamheden waaronder plamuren en schuren en opvullen van gaatjes en krimpscheuren vallen hier onder.

Het treffen van voorzieningen ter voorkoming van (reparatie van) bevroren kranen. 

Het onderhoud en reparaties aan door u zelf aangebrachte veranderingen in of aan de woning. 

Het onderhoud aan prive-tuinen, waaronder maaien en snoeien en het vervangen van gebroken tegels. Ook het onderhoud en vervangen van de erfafscheidingen zijn voor u eigen rekening.

Het wassen en schoonhouden van de binnen- en buitenzijde van de ruiten, kozijnen, deurposten, het geverfde houtwerk en andere geverfde onderdelen, voor zover deze voor u bereikbaar zijn. 

Het bestrijden van inheemse ongedierte zoals muizen, vlooien, mieren en zilvervisjes voor zover de aanwezigheid hiervan geen gevolg is van de bouwkundige situatie van de woonruimte.

Het schoonhouden van uw directe woonomgeving.

 

Klussen die u zelf moet (laten) doen, maar waarvoor u bij ons een serviceabonnement kunt afsluiten

Een aantal klussen die voor uw eigen rekening zijn, kunt u ook aan ons overlaten. U sluit hiervoor bij ons een serviceabonnement af voor €4,- per maand. Daarmee neemt de Sleutels een aantal reparaties uit handen. Hieronder vindt u het overzicht.

AAfvoerenReparatie en vervanging van de doucheputdeksel, van de sifon van de wastafel, wasmachineafvoer en spoelbak. Vervanging van de stop en ketting van afvoeren.
BBuitensluitingenHet openen van de voordeur als de huurder zichzelf niet verwijtbaar heeft buitengesloten.
CCentrale verwarmingOntluchten en bijvullen van individuele cv-installaties.
Ontluchten en bijvullen van gemeenschappelijke cv-installaties.
Vervanging of completeren van vulslang.
DDeurRepareren van klemmende binnendeur.
DoucheOnderhoud en reparatie van douchekop, doucheslang, handdouche, opsteekpen, stijgpijpje en koppelstuk.
Drempel (stofdorpel)Reparatie of vervanging bij slijtage, loszitten of scheuren.
EElektrische installatiesOnderhoud, reparatie en vervanging van beschadigde schakelaars, trekschakelaars, wandcontactdozen (stopcontacten) en lichthangpunten.
HHang- en sluitwerk (sloten, scharnieren en deurkrukken)Onderhoud en vervanging van het hang- en sluitwerk van alle binnendeuren.
KKeukenOnderhoud keukenkastdeurtjes, bijstellen, smeren en vervangen van scharnieren/sluitingen.
KranenOnderhoud van waterkranen met losse uitloop (draaibaar, zoals op keukenblad of wastafels).
PPlintenReparatie, vervanging en vastzetten van originele plinten.
SSifonReparatie en vervanging van sifons/zwanenhalzen.
SlotenOnderhoud (smeren) van deurkrukken, sloten en scharnieren in de woning.
SpiegelsVervanging van standaard spiegels in badkamer na beschadiging/breuk.
TToiletVastzetten van de toiletpot.
Vastzetten en vervangen van de toiletbril.
TrapOnderhoud en reparatie van trappen, trapleuningen en hekken in de woning.
WWastafelVastzetten van de wastafel

Glasbreuk en verstoppingen

Naast het Serviceabonnement kunt u zich ook tegen glasbreuk en verstoppingen verzekeren. De Sleutels werkt bij dit soort storingen met vaste specialisten, die u rechtstreeks kunt bellen. Bent u niet bij de Sleutels verzekerd dan komen de kosten van reparatie of vervanging voor uw rekening.

Kosten voor gemeenschappelijke rekening

Afhankelijk van uw woongebouw betaalt u behalve de huur misschien ook servicekosten. Daarvoor verricht de Sleutels een aantal onderhoudswerkzaamheden aan gemeenschappelijke ruimten. Voorbeelden zijn het onderhoud aan gemeenschappelijke tuinen, het schoonmaken van entrees en trappenhuizen of de verlichting van portieken.

Melden van reparaties

Reparaties die voor rekening komen van de Sleutels kunt u eenvoudig online aanmelden. Belt u liever? Neemt u dan contact met ons KlantenContactCentrum, (071) 516 26 36. Als u een serviceabonnement heeft en/of deelnemer bent van het glasfonds en ontstoppingsfonds heeft, kunt u ook de werkzaamheden die hieronder vallen bij ons aanmelden.

Direct bellen met de specialist

Voor onderstaande storingen kunt u rechtstreeks contact opnemen met één van de bedrijven met wie wij samenwerken:

GLASBREUK

(071) 516 27 01

VERSTOPPING

(071) 516 27 02

CV-STORING
(van uw eigen ketel)


Bonarius (071) 516 27 05

CV-STORING
(van een collectieve ketel)

De Sleutels werkt met verschillende installateurs voor collectieve ketels, die binnen een bepaald postcodegebied werken.
Van den Burg (071) 516 27 06
Vink (071) 516 27 04

CV-STORING
(als u stads-verwarming heeft)

(071) 516 26 36