23/11 | Prestaties de Sleutels gemeten en vergeleken

De resultaten van de Aedes benchmark zijn bekend. De prestaties van de Sleutels zijn gemeten en vergeleken met andere corporaties.

Elk jaar doet de Sleutels mee aan de Aedes benchmark. Met deze benchmark vergelijken woningcorporaties hun prestaties met elkaar. De uitkomsten geven de corporaties, gemeenten, huurders en andere relaties inzicht in hoe corporaties hun middelen besteden en waar nog verbeterpunten zijn. De corporaties worden gerangschikt en in drie groepen verdeeld: A met de beste scores, B met de gemiddelde scores en C met de laagste scores.

Scores de Sleutels

Op klanttevredenheid scoort de Sleutels in groep B. Daar zijn we blij mee, want vorig jaar zaten we in groep C. We hebben de ambitie om de komende jaren onze dienstverlening aan klanten verder te verbeteren en streven ernaar om in groep A te komen. Op het punt van bedrijfslasten behoren we nu voor het derde jaar op rij tot groep A. Daar zijn we trots op.

Nieuw dit jaar zijn de scores op duurzaamheid en onderhoud. Op het gebied van duurzaamheid hebben we veel gedaan afgelopen jaren. Met groot onderhoud en renovaties verbeteren we ons bezit. De focus ligt hierbij op het duurzaam maken met energetische maatregelen zoals isolatie, dubbel glas e.d. Onze opgave is echter groot, waardoor we nog in groep C van de benchmark vallen. Op het onderdeel onderhoud vallen we in groep B en behoren we tot de gemiddelde corporaties in Nederland.

 

 

 

 

Naar nieuwsoverzicht