19/03 | Onveilige cv-ketels

In het programma Kassa was onlangs aandacht voor de ketels van het merk Agpo Ferroli, die onveilig zouden zijn.

Het gaat om de toestellen van het type Econpact, Ultima, Megadens en Megalux, geproduceerd vóór 2011. Uit het onderzoek van Kassa blijkt dat er in het verleden meerdere branden zijn ontstaan als gevolg van problemen met het betreffende cv-toestel. De oorzaak is dat de wisselaar in deze toestellen kan smelten. Goed onderhoud kan dit risico niet voorkomen.

2,4% van onze ketels zijn van het betreffende type

Van de 7.684 woningen die de Sleutels in bezit heeft, heeft 188 een ketel van het type Econpact of Megadens van vóór 2011. Bonarius doet voor ons het onderhoud van alle cv-ketels, altijd conform de richtlijnen van de fabrikant. De recente berichten in de media laten echter zien dat ook wanneer het onderhoud correct en volledig is uitgevoerd, er toch een risico blijft op incidenten.

Snelle vervanging door Bonarius

Wij willen geen risico’s nemen. De veiligheid van onze klanten gaat voor alles. Daarom zullen we op korte termijn alle ketels van het type Econpact en Megadens van vóór 2011 vervangen. Heeft u zo’n ketel? Dan maakt Bonarius binnenkort een afspraak met u voor de vervanging van deze ketel door een Intergas HR ketel.

Naar nieuwsoverzicht