Welkom Over ons Nieuws & publicaties Nieuwsoverzicht Zonnepanelen op veel woningen van de Sleutels

Zonnepanelen op veel woningen van de Sleutels

Leestijd: 2 min

De Sleutels vindt duurzaam en betaalbaar wonen belangrijk. Daarom plaatsen wij komende jaren zo veel mogelijk zonnepanelen op onze woningen. Hiermee belasten we het milieu minder en houden we ook de woonlasten voor onze huurders betaalbaar. Zonnepanelen zorgen voor een flinke besparing op de energierekening. Zeker met de huidige hoge energieprijzen.

Welke woningen komen in aanmerking?

Dat hangt van een aantal voorwaarden af:

  • De woning is geschikt qua zonligging.
  • Het dak van de woning gaat nog minimaal 15 jaar mee.
  • Tijdige levering van producten vanwege schaarste in product en arbeid.
  • Toestemming van de beheerder van het stroomnetwerk.
  • Er zijn veel ontwikkelingen op het stroomnet, waardoor zonnepanelen niet altijd goed aangesloten kunnen worden. Dit kan zelfs betekenen dat in één wijk sommige woningen niet aangesloten kunnen worden. De Sleutels heeft hier geen invloed op. Ook kunnen de zonnepanelen op piekmomenten soms minder opbrengen dan gewenst. Dit komt doordat het netwerk dan overbelast is. De jaaropbrengst is dan minder dan verwacht. Wel is de opbrengst nog steeds hoger dan de kosten van de panelen.

We starten met eengezinswoningen met schuine daken. We houden het tempo hoog en vervolgen onze aanpak op basis van bovenstaande voorwaarden. Daarnaast zijn zonnepanelen onderdeel van onze renovatie- en verduurzamingsprojecten. Natuurlijk gaat dit in overleg met bewoners.  

Hoe weet u of uw woning panelen krijgt aangeboden?

U ontvangt een brief van ons wanneer uw woning in aanmerking komt. Het bedrijf Lens levert, plaatst en onderhoudt de zonnepanelen voor ons. Zij sturen u ook een brief met het aanbod. U kunt zelf beslissen of u zonnepanelen laat plaatsen. Zijn zonnepanelen onderdeel van uw renovatie- of verduurzamingsproject? Dan krijgt u hiervoor een voorstel en kunt u zelf uw keuze maken.

We starten in verschillende wijken

We beginnen met eengezinswoningen met schuine daken. Meer informatie en de exacte adressen vindt u op onze pagina zonnepanelen.