Per 1 juli 2020 gaat de huurverhoging in

Publicatiedatum: 23-04-2020

De overheid heeft de maximale huurverhoging voor sociale woningen vastgesteld op 5,1%. De Sleutels wil de woningen betaalbaar houden en beperkt daarom de huurverhoging. De totale huurverhoging van onze sociale huurwoningen bedraagt daarom gemiddeld 2,52%. Dit is lager dan de afgesproken grens in het Sociaal Huurakkoord.

Ruim 40% van onze sociale huurders krijgt geen of een beperkte huurverhoging van maximaal 2,6% (inflatievolgend). Overige huurders van sociale huurwoningen krijgen een verhoging van maximaal 3,4%. De huurverhoging is vooraf afgestemd met de Huurders Belangenvereniging.

Waarom verhogen wij de huren?

Ieder jaar passen wij de huurprijzen aan per 1 juli. Ondanks de coronacrisis is het belangrijk dat dit ook nu geen vertraging oploopt. Zo kunnen wij reparaties, onderhoud en renovaties blijven uitvoeren. Ook is de behoefte aan meer sociale huurwoningen in Leiden groot. Wij investeren daarom ook in nieuwbouwprojecten.

Moeite met de huur betalen? Neemt u dan direct contact op met ons

Wij realiseren ons dat de maatregelen tegen het coronavirus bij sommigen financiƫle problemen opleveren. Heeft u moeite om de huren te betalen? Neemt u dan direct contact met ons op. Wij helpen u waar mogelijk. Kunnen we u niet helpen? Dan brengen we u in contact met schuldhulpverleners waarmee wij samenwerken. Zo voorkomt u dat problemen groter worden.

Meer informatie vindt u op de pagina huurverhoging

Heeft u vragen over de huurverhoging? Op de pagina huurverhoging vindt u veel informatie. Bijvoorbeeld over hoe de huurverhoging is berekent. Wanneer u bezwaar kunt maken of wanneer u huurbevriezing kunt aanvragen.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden