Meten is weten

Publicatiedatum: 26-11-2019

Elk jaar doen wij mee aan de Aedes-benchmark. Die meet en vergelijkt onze prestaties met die van andere corporaties. De uitkomsten geven gemeenten, huurders en andere relaties inzicht in hoe we onze middelen besteden en waar we onszelf nog kunnen verbeteren. Afhankelijk van hun score komen de corporaties in een bepaalde klasse: A voor de beste scores, B voor de gemiddelde scores en C voor de laagste scores.

Oordeel van de huurders

Op het thema klanttevredenheid zit de Sleutels in groep B. Dat was vorig jaar ook al zo. Dat is mooi, maar niet genoeg. We willen natuurlijk in groep A komen. In 2020 zullen we er dan ook nog harder aan trekken om onze dienstverlening verder te verbeteren.

Bedrijfslasten

Op het thema bedrijfslasten zijn we gezakt van A naar B. Dat is teleurstellend, maar wel verklaarbaar. Sinds 2018 zijn we bezig met een verbeterslag om onze organisatie klantgerichter te maken. We hebben gereorganiseerd, extern advies ingewonnen, en we stappen over naar een nieuw datasysteem. Dit brengt allemaal extra kosten met zich mee die we volgend jaar niet meer hebben. We gaan er van uit dat we in 2020 weer in de A-groep zitten.

Duurzaamheid en Onderhoud

Onze scores op duurzaamheid en onderhoud waren C en zijn dit jaar ook weer C. Dat kom omdat we veel verouderde woningen hebben. Al een aantal jaar zijn we bezig met een grote verduurzamingsslag om ons bezit te moderniseren. De focus ligt hierbij op energetische maatregelen zoals isolatie, dubbel glas e.d. We zijn helaas nog niet klaar, waardoor we nog wel even in groep C van de benchmark blijven staan. 

Klik hier om de resultaten in een overzichtelijke infographic te bekijken.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden