#ikwileenhuis

Publicatiedatum: 18-09-2019

Er zijn te weinig woningen in Nederland en daar moet iets aan gedaan worden. Wij steunen daarom de actie #ikwileenhuis.

Als woningcorporatie willen we, naast het bouwen van nieuwe woningen, investeren in doorstroming, nieuwe woonvormen, kortom alles wat helpt om de wooncrisis op te lossen. Daar is geld voor nodig, geld dat nu naar de schatkist vloeit via de verhuurdersheffing.

Korting van de overheid: het lijkt mooier dan het is

Op Prinsjesdag maakte de regering bekend dat corporaties die nieuwe sociale huurwoningen bouwen een korting krijgen op de verhuurdersheffing. In totaal trekt de overheid voor de sector € 100 miljoen per jaar uit, over een periode van 10 jaar. Dat lijkt veel, maar dat is het niet. De verhuurdersheffing die wij als de Sleutels betalen is namelijk dit jaar alleen al 5,9 miljoen, en naar verwachting over 5 jaar (in 2024) meer dan 8 miljoen.

#ikwileenhuis

Een aantal corporaties is daarom een actie gestart om de verhuurdersheffing te laten stoppen. De actie heet #ikwileenhuis. We plaatsen oproepen van corporatiemedewerkers en vragen huurders om ook hun verhaal te vertellen. Via een post: een filmpje, foto of bericht op de sociale media. Zo krijgt de wooncrisis bij de overheid een gezicht.

Kijk hier naar de oproep van onze manager Wonen Koen Bronsveld!

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden