Ondertekening intentieovereenkomst gebiedsontwikkeling De Zwijger

Publicatiedatum: 09-07-2020

Dinsdag 21 juli tekenden de Sleutels, Ons Doel en Gemeente Leiden een intentieverklaring voor de gebiedsontwikkeling De Zwijger aan de Willem de Zwijgerlaan Oost. Dit is het gebied Hoven Oost en Suriname/ Antillenbuurt.

Samenwerken voor een goede gebiedsvisie

In de overeenkomst staat hoe zij gaan samenwerken om te komen tot een goede gebiedsvisie. In deze visie komt o.a. hoe het gebied kan worden veranderd en verbeterd.

Het gaat om het gebied dat is ingeklemd tussen de IJsselmeerlaan/Sumatrastraat, Surinamestraat, Curaçaostraat, Joop Vervoornpad en de volkstuinen Ons Buiten. Binnen dit gebied liggen de volgende straten van de Sleutels: Pieter Both straat, J.P. Coenhof, van riebeeckhof, Stuijvesanthof, A. Crijnssenstraat.

Komend jaar onderzoek

Het komende jaar onderzoeken we wat de mogelijkheden zijn voor verbeterde inpassing van de Willem de Zwijgerlaan. In de gebiedsvisie komt ook te staan hoeveel en wat voor soort woningen passend zijn in het gebied. De uitkomst van het onderzoek is in het najaar. Hierna wordt de buurt betrokken bij de mogelijke plannen en het maken van de gebiedsvisie. De verwachting is dat de gebiedsvisie in het eerste kwartaal van 2021 is afgerond. Voordat er echt daadwerkelijk activiteiten plaats vinden in het gebied zijn er zeker een aantal jaar verstreken. De drie motto’s van de organisaties: “Met elkaar voor elkaar” (Ons Doel), “Een goed thuis” (de Sleutels) en “Samen maken we de stad” (gemeente Leiden) beloven een goede samenwerking en uitkomst.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden