Naar overzicht

Buizerdhorst en Valkenhorst (onderhoud en verbetering)

Aantal woningen: 135

Over dit project

Alle woningen van de Buizerdhorst en Valkenhorst zijn inmiddels aangepakt . De laatste woningen zijn voor de kerst van 2018 opgeleverd.

Stand van zaken

In de bergingen zijn de oude CV-leidingen weggehaald en is het plafond van de bergingen geïsoleerd. Bij de begane grondwoningen is de vloer geïsoleerd. De voor- en achtergevels zijn compleet vervangen door hoogwaardige kunststof puien met HR++ glas, draaikiepramen en isolatie. Alle privacy-schermen op de balkons zijn voorzien van nieuw veiligheidsglas.

Het verwarmingssysteem is totaal vernieuwd. Er is een nieuw leidingstelsel aangelegd en aangesloten op het stadsverwarmingsnet. In elke woning zit nu een zogenaamde afleverset die voor de verwarming in de woning zorgt en voor het warm tapwater. De bemetering is nu ook individueel per woning geregeld. Alle radiatoren zijn vernieuwd en voorzien van thermostaatkranen. Alle boilers en geisers zijn verwijderd. Dat is wel zo veilig.

Ongeveer 70 % van de bewoners heeft gekozen om ook gasloos te gaan koken. Die huurders kregen een inductiekookplaat en pannenset. Deze woningen zijn nu helemaal gasloos. De overige woningen worden gasloos gemaakt wanneer ze leegkomen.

2019

Er zijn nog een aantal resterende werkzaamheden die in het voorjaar worden uitgevoerd. De kopgevels en daken worden voorzien van een nieuwe isolatielaag. Er worden nog zonnepanelen op het dak geplaats. De elektriciteits-opbrengst komt ten gunste van het algemeen verbruik van de liftten, de galerijverlichting en de bergingen.

Tevreden

Uit enquêtes is gebleken dat de bewoners bijzonder tevreden zijn over de uitvoering en over het resultaat. Het eindcijfer is 8,2. En tevreden bewoners, daar doen we het voor!


Kenmerken

 • Aantal woningen 135

Planning

 • Start bouw mei 2018
 • Datum van oplevering eind 2018
 • Status Afgerond
 • Partijen

 • Aannemer Ballast Nedam en Feenstra
 • Architect Van Schagen Architecten
 • Locatie op kaart

   
  Annuleren

  Waarmee kunnen wij je helpen?

  Begin hier met zoeken!

  Geen resultaten gevonden