Geen objecten gevonden

Naar overzicht

Puzzelstuk

Aantal woningen: 1 gebouw met 16 studio's

Over dit project

Puzzelstuk, een gebouw voor jongeren met autisme en een verstandelijke beperking

Stichting Puzzelstuk is een initiatief van ouders die een zoon of dochter met autisme en een verstandelijke beperking hebben. De stichting is enkele jaren geleden opgericht. Het doel was om een woongebouw te ontwikkelen waar deze jongeren met autisme kunnen wonen met de nodige zorg. De Stichting ging met de gemeente in overleg. De gemeente verleende haar medewerking en wees de Mary Zeldenrustweg 18 aan om het gebouw te realiseren.
De Stichting en de gemeente vroegen de Sleutels om het gebouw te ontwikkelen en te bouwen. Omdat de Sleutels dat al eerder had gedaan in Voorschoten. Daar bouwden we Villa Voorschot, voor een vergelijkbare doelgroep.

Stichting Puzzelstuk heeft voor de zorgverlening in 2017 een intentieovereenkomst gesloten met zorgverzekeraar ASVZ. Deze partij verleent ook de zorg bij Villa Voorschot.

Het ontwerp voor het gebouw is in grote lijnen klaar

De afgelopen maanden hebben we het ontwerp afgemaakt. Via deze link kunt u het ontwerp van de architect downloaden.

Hoe ziet de omheining er uit?

De gemeente vindt het belangrijk dat het nieuwe gebouw een omheining krijgt die goed past bij de omgeving. Aan de voorgevel maken we een heg als erfafscheiding. Aan de achtergevel maken we een stevig hekwerk van één meter tachtig hoog. Het hekwerk is goed doorzichtig, gaat lang mee en zorgt tegelijk voor de veiligheid van bewoners én gebouw!

Hoe ziet de fietsenstalling eruit?

De bewoners van Puzzelstuk hebben allemaal (grote) fietsen. In de achtertuin bouwen we daarom een fietsenberging. Op de tekening is de plek van de fietsenstalling ingetekend. De bewoners gaan naar de berging via de achterdeur en het achterpad. Doordat we de fietsenberging in de achtertuin maken houden we aan de voorgevel alle ruimte voor vrij uitzicht.

Procedure bestemmingsplan en omgevingsvergunning

In de voorbereiding van de bestemmingsplanprocedure en de omgevingsvergunning hebben we de afgelopen maanden samengewerkt met de gemeente. In een eerder stadium heeft het college van Burgemeester en Wethouders de “Nota van Uitgangspunten” vastgesteld waarin de ruimtelijke uitgangspunten voor het nieuwe complex staan beschreven. De gemeenteraad heeft die ook goedgekeurd. Klik hier voor de Nota van Uitgangspunten.

Planning bestemmingsplan procedure en start bouw (onder voorbehoud)

Nu, in mei 2020 start de Sleutels de bestemmingsplanprocedure. Dit betekent dat het ontwerp bestemmingsplan begin 2021 wordt gepubliceerd op de website van de gemeente en open staat voor bezwaar. Klik op de onderstaande link om het te bekijken:
Publicatie van aangepast bestemmingsplan – Begin 2021 – via www.leiden.nl/bestemmingsplannen

Vervolgstappen

Begin 2021: publicatie aangepast bestemmingsplan
Begin 2021: publicatie omgevingsvergunning https://vergunningen.leiden.nl/
Begin 2021: sloop huidige gebouw
Eind 2021: start bouw “Puzzelstuk”.
2022: oplevering “Puzzelstuk”

Heeft u vragen over dit project of de gemeentelijke procedures?

Neem voor vragen over het project contact op Paul Hermans van de Sleutels. Hij is bereikbaar van maandag tot en met donderdag via telefoonnummer (071) 516 26 36. Of per e-mail op p.hermansdesleutelsnl.

Voor vragen over de planning of de procedures voor bestemmingsplan en/of omgevingsvergunning kunt u contact opnemen met Thijs Delisse van de gemeente Leiden per e-mail: t.delisseleidennl.


Kenmerken

  • Aantal woningen 1 gebouw met 16 studio's

Planning

  • Start bouw Eind 2021
  • Datum van oplevering 2022
  • Status In ontwikkeling
  • Locatie op kaart