Naar overzicht

Oude Kooi - Zuidelijke Blokken

Aantal woningen: 235

Over dit project

Sinds 2010 werkt de Sleutels aan de verbetering van de “Oude Kooi”. De ingrepen bestaan uit een mix van renovatie en nieuwbouw. De zuidelijke blokken zijn het laatste deel van de wijk dat aangepakt wordt.

Wat zijn precies de zuidelijke blokken?

De zuidelijke blokken zijn het deel van de wijk tussen de volgende straten: de lage Rijndijk, de Sumatrastraat, de Javastraat en de Driftstraat. Zie ook de plattegrond bij de afbeeldingen.

We starten het onderzoek naar de toekomst van dit deel van de wijk

Wij willen bewoners en woningzoekenden goede woningen bieden in aantrekkelijke wijken. De woningen in de zuidelijke blokken zijn verouderd. Daarom starten wij dit jaar met onderzoek. Vanwege het Corona virus kunnen we nog geen precieze startdatum noemen. Dat onderzoek is nodig om te bepalen welke aanpak mogelijk is. De bewonerscommissie is hier nauw bij betrokken.

Wat voor onderzoeken gaat de Sleutels doen?

We beginnen met technische onderzoeken. Dat doen we vooral in woningen die leeg komen. We onderzoeken bijvoorbeeld hoe het ervoor staat met vocht, tocht, isolatie en ventilatie. Maar ook de kwaliteit van de fundering, de gevels en de daken. Verder krijgen alle bewoners rond de zomer van 2020 een vragenlijst over hun woning en de buurt.

 


Kenmerken

 • Aantal woningen 235

Planning

 • Status In onderzoek
 • Locatie op kaart

   
  Annuleren

  Waarmee kunnen wij je helpen?

  Begin hier met zoeken!

  Geen resultaten gevonden