Naar overzicht

Prinsessenbuurt

Aantal woningen: 360, waarvan 248 in de eerste fase

Over dit project

 

Het project Prinsessenbuurt omvat 360 woningen die zijn gelegen in de Beatrixstraat, Bernhardkade, Irenestraat, Margrietstraat, Marijkestraat, Anna van Saksenstraat, Bernhardstraat, Falckstraat, Julianakade, Julianastraat, Marnixstraat en van der Duijnstraat.

De Sleutels heeft plannen om de woningen op te verduurzamen. Ons doel? Een goed thuis voor onze bewoners. Een veilige en energiezuinige woning waar ze comfortabel en plezierig wonen.

Stand van zaken

Samen met aannemer Heembouw is de huidige staat van de woningen in beeld gebracht. De wijk is opgedeeld in 2 deelplannen. 

Eerste fase

Voor het deelplan waarin de 248 woningen aan de Beatrix-, Bernhard-, Irene-, Margriet-, Marijkestraat en Bernhardkade liggen hebben wij een plan gemaakt voor de aanpak. Het wordt een flinke klus. Kosten €  25.000.000. De bewoners hebben hiermee ingestemd.

Wat gaan we doen in een aan de woning?

We gaan isoleren en ventilatie aanbrengen. Het comfort van de woning verhoogd. De energie labels van de woningen gaan gemiddeld van F naar label A.  We maken de badkamers, keukens en toiletten weer up-to-date. Buiten vervangen we de riolering en bestrating in de brandgangen. Om woningen weer een frisse uitstraling te geven, reinigen we de gevels. De oorspronkelijke rijke rode, oranje en gele tinten in de gevel komen zo weer naar boven. Dit warme palet aan kleuren wordt aangevuld met een nieuwe kenmerkende kleur, oranje koperbruin, die in de draaiende delen wordt toegepast.

Het werk duurt per woning 3 weken

De werkzaamheden worden bij het overgrote deel van de woningen in bewoonde situatie uitgevoerd. Per woning duurt dit ongeveer 15 werkdagen voor de binnenwerkzaamheden. Heembouw en haar partners doen natuurlijk hun best om de overlast voor de bewoners te beperken. Toch zal er een vorm van overlast en ongemak zijn voor bewoners. Daarom zetten we voor de bewoners een zogenaamde huiskamerkeet in het midden van de wijk. Daar kunnen zij zich eventueel terugtrekken en de overlast ontvluchten.

Tweede fase

Voor het deelplan met de 112 woningen aan de Anna van Saksenstraat, Falckstraat, Julianakade, Julianastraat, Marnixstraat en van den Duijnstraat start nu de ontwikkeling. Hier hoort u binnenkort meer over.

Meer informatie

Infographic woononderzoek
Kaart deelplannen

 


Kenmerken

 • Aantal woningen 360, waarvan 248 in de eerste fase

Planning

 • Start bouw Voorjaar 2020 (eerste fase)
 • Datum van oplevering Najaar 2021 (eerste fase)
 • Status Eerste fase in uitvoering, tweede fase in ontwikkeling
 • Partijen

 • Aannemer Heembouw
 • Locatie op kaart

   
  Annuleren

  Waarmee kunnen wij je helpen?

  Begin hier met zoeken!

  Geen resultaten gevonden