Naar overzicht

Willem de Zwijgerlaan

Aantal woningen: 118

Over dit project

Het project Willem de Zwijgerlaan omvat 118 woningen die zijn gelegen aan de Willem de Zwijgerlaan 205 t/m 411.

Woon- en technisch onderzoek

Eind 2017 voerden we een woononderzoek uit onder de bewoners van Willem de Zwijgerlaan 205 – 411. Veel bewoners gaven aan last te hebben van vocht, tocht, kou en schimmel in hun woning. Ook waren er veel klachten over geluid en stank. Uit technisch onderzoek blijkt dat een renovatie de klachten niet verhelpt en onvoldoende comfort oplevert voor de bewoners.

Wij hebben daarom besloten de woningen te slopen en te vervangen voor nieuwbouw.

Draagvlakmeting 

Aan de bewoners vroegen we nog vóór de zomer in te stemmen met onze plannen. Ruim 75% van alle reguliere bewoners heeft ingestemd met ons besluit om de woningen te slopen en met het Sociaal Plan. Dat betekent dat we verder gaan met de voorbereiding van de sloop en het ontwerp voor de nieuwbouw. We verwachten dat de gemeente in het eerste kwartaal van 2019 toestemming geeft voor de sloop. 

Sociaal Plan

Voor de bewoners is er een Sociaal Plan. Bewoners kunnen vanaf het moment dat de gemeente instemt met de sloopplannen met stadvernieuwingsurgentie en verhuiskostenvergoeding op zoek naar een andere woning.

Huurderbelangenverening De Eendracht

De huurderbelangenvereniging van de Sleutels, de HBE, is het met ons eens dat de klachten over de woningen niet te verhelpen zijn met een renovatie. Zij stemmen in met het sloopplan en staan achter het Sociaal Plan.

Meer informatie

Informatie Prinsessenbuurt
Uitkomsten woononderzoek
Sociaal Plan


Kenmerken

 • Aantal woningen 118

Planning

 • Status In onderzoek
 • Locatie op kaart

   
  Annuleren

  Waarmee kunnen wij je helpen?

  Begin hier met zoeken!

  Geen resultaten gevonden