De Sleutels steunt huurders Doelencomplex

Publicatiedatum: 22-12-2016

De huurders van de woningen aan de Doelengracht willen hun huis niet verlaten ten behoeve van een nieuw universitair campus. De Sleutels schaart zich achter hen.

De Universiteit heeft de wens uitgesproken een Humanities Campus op het Doelenterrein tot stand te brengen. Het was de bedoeling van de Universiteit dat de Sleutels haar woningen aan de Doelengracht ten behoeve van de campus van de Universiteit zou laten slopen. De Universiteit heeft daartoe aan bewoners van de Doelengracht alternatieve woningen op andere plekken in de binnenstad gepresenteerd. De Universiteit heeft de bewoners en de Sleutels niet kunnen overtuigen van het nut en de noodzaak van de verhuizing en de sloop. De bewoners van de woningen hebben de Sleutels laten weten dat zij er in grote meerderheid niets voor voelen hun huidige woningen aan de Doelengracht te verlaten en naar andere woningen te verhuizen. De aangeboden alternatieven zijn voor de bewoners niet aanvaardbaar.

De Sleutels vindt het jammer dat het behoud van de woonfunctie niet vanaf het begin was opgenomen in de uitgangspunten van de Universiteit. In de afgelopen maanden is gebleken dat de Universiteit in haar plannen ook geen plaats heeft willen maken voor onze woningen. Nu ook duidelijk is dat onze bewoners niet bereid zijn om te verhuizen,  ziet de Sleutels af van verder overleg met de Universiteit om een campus op het terrein tot stand te brengen.  Als volkshuisvesters staan wij achter onze huurders. Mocht de Universiteit bereid zijn om plannen te ontwikkelen waarbij onze huizen aan de Doelengracht blijven bestaan, zijn wij bereid om dergelijke plannen opnieuw te beoordelen en de discussie over die plannen opnieuw aan te gaan.   

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden