Huurverhoging 2021

Geen huurverhoging voor sociale huurwoningen

De regering heeft besloten dat huurders van een sociale huurwoning dit jaar geen huurverhoging krijgen. Dit betekent dat wij de netto huurprijs niet verhogen. Dat is de huur zonder bijkomende kosten, zoals servicekosten.

Geen huurverhoging voor vrije sector woningen

In deze moeilijke periode hebben wij besloten om ook onze huurders in de vrije sector tegemoet te komen en de huur te bevriezen. Dit betekent dat wij de netto huurprijs dit jaar niet verhogen. Dat is de huur zonder bijkomende kosten, zoals servicekosten.

Serviceabonnement, ontstoppings- en glasfonds niet verhoogd

Wij verhogen het serviceabonnement, ontstoppings- en glasfonds dit jaar niet. De kosten die voor u van toepassing zijn, vindt u terug op uw huurspecificatie. Deze specificatie sturen wij u bij de brief over de huurverhoging.

Wijziging voorschot servicekosten

Het kan zijn dat naar aanleiding van de jaarlijkse afrekening servicekosten uw voorschotten wijzigen. De servicekosten die voor u van toepassing zijn, vindt u terug op uw huurspecificatie. Deze specificatie sturen wij u bij de brief over de huurverhoging.

Eenmalige huurverlaging

De regering heeft ook besloten dat huurders met een laag inkomen een eenmalige huurverlaging kunnen krijgen. De huurverlaging hangt af van het bruto inkomen, de huurprijs en het aantal mensen dat in het huis woont. Denkt u voor een eenmalige huurverlaging in aanmerking te komen en heeft u nog geen bericht van ons ontvangen? Kijk dan op www.desleutels.nl/huurverlaging. Daar vindt u meer informatie over de huurverlaging.

Huurtoeslag aanvragen bij belastingdienst

Ontvangt u nog geen huurtoeslag en denkt u hiervoor in aanmerking te komen? Op www.belastingdienst.nl/toeslagen. Kunt u een proefberekening maken en huurtoeslag aanvragen.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden