Huur opzeggen

U kunt iedere werkdag uw huur opzeggen. U zegt de huur op via het opzeggingsformulier. Als u meerdere objecten wilt opzeggen (bijvoorbeeld woning en garage), dan vult u voor ieder object apart een formulier in.

Opzegtermijn

De opzegtermijn voor een woning is minimaal één maand. Als wij uw huuropzegging hebben ontvangen, krijgt u zo spoedig mogelijk een schriftelijke bevestiging. We nemen ook telefonisch contact met u op om een afspraak te maken voor de opname(s) van de woning. Deze afspraken vermelden wij in de schriftelijke bevestiging.

De opzeggingstermijn voor een garage, berging of bedrijfsruimte vindt u in het huurcontract.

Afstand van de woning door één van de bewoners

Staat het huurcontract op twee namen en verhuist één van de bewoners (bv. bij een relatiebreuk)? Vult u dan een afstandsverklaring in, waarbij u aangeeft wie er gaan verhuizen. Afhankelijk van het soort huurwoning vult u een afstandsverklaring sociale huur of een afstandsverklaring vrije sector huur in.

De eindafrekening

Als u uw huur voor het einde van de maand beëindigt, krijgt u toch een rekening voor een volle maand huur. Die rekening kunt u gewoon betalen. Zodra u de sleutels heeft ingeleverd, verrekent de Sleutels te veel betaalde huur met bijvoorbeeld kosten van herstelwerkzaamheden aan de woning. Het bedrag dat overblijft, ontvangt u binnen een maand na het einde van uw huurovereenkomst op uw rekening. Heeft u een huurachterstand? Dan ontvangt u een aanvullende rekening.

Betaalt u servicekosten? Eens per jaar worden de servicekosten afgerekend. Soms krijgt u geld terug, nadat u bent verhuisd. Wij verzoeken u daarom uw nieuwe adres, telefoonnummer en bankrekeningnummer in het opzeggingsformulier te vermelden.

Hoe lever ik de woning op?

Hoe levert u de woning op als u verhuist? Een checklist helpt u uw woning op de juiste manier schoon en leeg op te leveren.        

Veelgestelde vragen over huur opzeggen

Bekijk de veelgestelde vragen