Huur opzeggen

U kunt iedere werkdag uw huur opzeggen. U zegt de huur op via het opzeggingsformulier. Als u meerdere objecten wilt opzeggen (bijvoorbeeld woning en garage), dan vult u voor ieder object apart een formulier in.

Opzegtermijn

De opzegtermijn voor een woning is minimaal één maand. Als wij uw huuropzegging hebben ontvangen, krijgt u zo spoedig mogelijk een schriftelijke bevestiging. We nemen ook telefonisch contact met u op om een afspraak te maken voor de opname(s) van de woning. Deze afspraken vermelden wij in de schriftelijke bevestiging.

De opzeggingstermijn voor een garage, berging of bedrijfsruimte vindt u in het huurcontract.

Overlijden

Is de huurder overleden en wilt u de huur opzeggen? Gebruik dan het opzeggingsformulier. Als een naaste overlijdt is er veel te regelen. Kijk voor een handige checklist en uitleg op de website van notaris.nl

Afstand van de woning door één van de bewoners

Staat het huurcontract op twee namen en verhuist één van de bewoners (bv. bij een relatiebreuk)? Vult u dan een afstandsverklaring in, waarbij u aangeeft wie er gaan verhuizen. Afhankelijk van het soort huurwoning vult u een afstandsverklaring sociale huur of een afstandsverklaring vrije sector huur in.

De eindafrekening

Als u uw huur voor het einde van de maand beëindigt, krijgt u toch een rekening voor een volle maand huur. Die rekening kunt u gewoon betalen. Zodra u de sleutels heeft ingeleverd, verrekent de Sleutels te veel betaalde huur met bijvoorbeeld kosten van herstelwerkzaamheden aan de woning. Het bedrag dat overblijft, ontvangt u binnen een maand na het einde van uw huurovereenkomst op uw rekening. Heeft u een huurachterstand? Dan ontvangt u een aanvullende rekening.

Betaalt u servicekosten? Eens per jaar worden de servicekosten afgerekend. Soms krijgt u geld terug, nadat u bent verhuisd. Wij verzoeken u daarom uw nieuwe adres, telefoonnummer en bankrekeningnummer in het opzeggingsformulier te vermelden.

Hoe lever ik de woning op?

Hoe levert u de woning op als u verhuist? Een checklist helpt u uw woning op de juiste manier schoon en leeg op te leveren.        

Veelgestelde vragen over huur opzeggen

Bekijk de veelgestelde vragen