Huren in een VvE

Als een appartementencomplex bestaat uit huur- en koopwoningen is er een Vereniging van Eigenaren opgericht. De Sleutels als verhuurder en eigenaar van de huurwoningen behartigt de belangen van de huurders in een VvE.  De VvE is verantwoordelijk voor het beheer en het onderhoud van de algemene ruimtes zoals hal, gangen en dak en installaties (zoals liften).

Huishoudelijk reglement

Vereniging van Eigenaren hebben soms een huishoudelijk reglement. In een huishoudelijk reglement staan o.a. de volgende zaken:

  • afspraken en regels over het gebruik en beheer van het complex;
  • normen over gedrag van bewoners en overlast;
  • het melden van storingen.

De afspraken zijn gemaakt tussen de eigenaren. Alle bewoners wordt gevraagd de afspraken en regels na te leven.

Inspraak huurders

De Sleutels organiseert als eigenaar dat de huurders kunnen meebeslissen of stemmen. Voordat in de VvE over een onderwerp wordt beslist, peilt de Sleutels bij sommige onderwerpen bij de huurders of zij akkoord gaan met een voorstel. Als 70% van de huurders akkoord is, heeft de Sleutels toestemming van de huurders om met het voorstel akkoord te gaan. Wordt de 70% niet gehaald dan heeft de grooteigenaar de Sleutels geen stemrecht. Onderwerpen die aan huurders worden voorgelegd zijn:

  • Beheeractiviteiten die als (collectieve) servicekosten worden doorbelast. Bijvoorbeeld schoonmaakkosten en elektraverbruik gemeenschappelijke ruimtes.
  • Woonregels: bijvoorbeeld vaststelling/ wijziging van het huishoudelijk reglement.
  • Verbeteringen aan het gebouw, die invloed hebben op de huurprijs of die de huurder zelf betaalt.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden