Sociale huurwoning

Al onze sociale huurwoningen staan op Huren in Holland Rijnland. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning (huurprijs tot en met € 752,33) moet u ingeschreven staan bij Huren in Holland Rijnland.

Passend toewijzen

Wettelijk moeten corporaties zorgen dat de hoogte van uw huur aansluit bij de hoogte van uw inkomen en de samenstelling van uw huishouden. Dat noemen we passend toewijzen.

Huurprijzen en woningtoewijzing

De sociale woningen van de Sleutels zijn in meerdere prijsklassen ingedeeld. Dit is om voor alle lagere inkomensgroepen woningaanbod te hebben. De Sleutels wil gelijkere kansen voor mensen op de woningmarkt.

  1. Wij verhuren onze woningen onder werkelijke huurwaarde. Zo houden we de huren laag en betaalbaar. Deze lagere maximale huurprijs noemen we streefhuur.
  2. Huishoudens met een inkomen tot € 44.665,- per jaar kunnen nu ook reageren op een sociale huurwoning.
  3. We vergroten ons woningaanbod tot de 2e aftoppingsgrens (huurprijs t/m € 678,66). Zo voorkomen we dat woningmarkt voor woningzoekenden met de laagste inkomens onder druk komt te staan. En op deze manier hebben mensen met de laagste inkomens ook meer keuze in andere wijken.
  4. We vergroten het aantal goedkope woningen. Dit zijn de woningen met een streefhuur onder de € 500,-
  5. Duurdere sociale huurappartementen en kleine eengezinswoningen (> € 678,66) stellen we nu ook beschikbaar voor huishoudens met een inkomen vanaf € 23.726,-

Wilt u weten voor welke woningen u in aanmerking komt?

In onderstaande toewijzingstabel ziet u hoe wij de sociale huurwoningen toewijzen.

Administratiekosten

Bij totstandkoming van een huurovereenkomst brengt de Sleutels eenmalig € 60,- administratiekosten in rekening.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden