AcceptEmail

Een nieuwe betaalmethode

AcceptEmail is een nieuwe betaalmethode. Het is een digitale opvolger van de papieren acceptgiro. Vanaf december 2016 versturen wij digitale acceptgiro's via AcceptEmail, in plaats van papieren acceptgirokaarten.

Wat heeft u nodig?

Om met een AcceptEmail te kunnen betalen, heeft u het volgende nodig:
- een internetverbinding;
- een e-mailadres;
- een internetbetaalrekening/internet bankieren.

Hoe werkt AcceptEmail?

1. U ontvangt van ons een betaalverzoek voor de huur via uw e-mail: de AcceptEmail.
2. U klikt op de 'betaal'-strook in de AcceptEmail. Via de strook komt u automatisch op de beveiligde transactieomgeving van de betaalsite van iDEAL. Via iDEAL klikt u vervolgens naar uw eigen betaalrekening. 
3. U geeft in uw eigen bankomgeving een akkoord voor het betalen.
4. Als de betaling is gelukt verkleurt de betaalstrook in de e-mail van blauw naar groen. Hierdoor ziet u of de betaling is gelukt.

Banken die iDeal betaling ondersteunen

In Nederland kunt u betalen via iDeal vanuit ABN Amro, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, Regio Bank, Knab, Deutsche Bank, Regiobank, SNS Bank, Triodos Bank en Van Lanschot Bankiers.

Veelgestelde vragen over AcceptEmail

 • Wat is AcceptEmail?

  AcceptEmail is de digitale opvolger van de papieren acceptgirokaart. Simpel gezegd een rekening in uw e-mail voor bijvoorbeeld uw huur. Geen gegevens meer overtikken van papier naar het scherm. U kunt er direct en snel mee betalen.

 • Is AcceptEmail veilig?

  Ja. Omdat AcceptEmail voor de betaling met iDEAL, creditcard of PayPal gebruik maakt van de internet- of mobiele betaalapplicatie van uw eigen bank of de betreffende betaalmethode is betalen zeer veilig.

 • Wat heb ik nodig om een AcceptEmail te betalen?

  Om een AcceptEmail te kunnen betalen met iDEAL heeft u een internetverbinding nodig en een internet betaalrekening. In Nederland kunt u met iDEAL betalen vanuit ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, RegioBank, KNAB, Deutsche Bank, Regiobank, SNS Bank, Triodos Bank en Van Lanschot Bankiers.

 • Hoe doe ik een betaling via AcceptEmail?

  Het werkt heel eenvoudig: u ontvangt per e-mail een betaalverzoek. De betaling doet u vanuit uw eigen inbox, op uw computer, tablet of smartphone. Om te betalen klikt u op het betaalstrookje in de AcceptEmail. U komt dan op een beveiligde transactiepagina. Daar kiest u bij via welke bank u gaat betalen. Alle benodigde gegevens zijn al voor u ingevuld. Nu hoeft u alleen nog in uw eigen vertrouwde bankomgeving uw akkoord voor betaling te geven. De betaling gaat zoals u dat gewend bent via internet- of mobiel bankieren.

 • Hoe herken ik een AcceptEmail?
  • De logo’s van de Sleutels en van AcceptEmail zijn altijd duidelijk zichtbaar. 

  • U ontvangt een AcceptEmail altijd rechtstreeks van de Sleutels (van het e-mailadres acceptemaildesleutels.nl).

  • In de AcceptEmail staat informatie die alleen bij u en bij ons bekend is. Zoals bijvoorbeeld uw volledige naam en adres en het perceelnummer.

  • AcceptEmail gaat niet direct naar iDEAL. U komt eerst op de internetpagina van AcceptEmail. Vanaf deze pagina kiest u met welke bank u wilt betalen. Controleer tijdens de betaling of u zich in de internetomgeving bevindt van AcceptEmail of uw bank. Dit controleert u aan de hand van het internetadres in de adresbalk van uw browser.

  • Betalen begint en eindigt altijd op de transactiepagina van AcceptEmail. Het internetadres van deze pagina begint met: https://transaction.acceptemail.com. Controleer de ‘s’ in ‘https’ en of u een slotje ziet. In de linkerbovenhoek op deze pagina ziet u in een groen omrand vakje AcceptEmail BV in de adresbalk staan: dubbelklikken op de naam toont het veiligheidscertificaat. 

  • Elke AcceptEmail bevat een beveiligd betaalstrookje, dat niet kan worden gewijzigd. 

  • Zodra de betaling is gedaan verspringt het betaalstrookje van kleur en weet u zeker dat de betaling gelukt is.

  Controleer altijd goed op welke pagina u bent en wat u doet. Als u het niet vertrouwt neem dan contact met ons op. Klik nooit links in verdachte berichten aan.

 • Ik kan de AcceptEmail niet goed bekijken. Wat moet ik doen?

  Kies in uw mailprogramma voor het weergeven van afbeeldingen. U kunt ook klikken met uw rechtermuisknop op de betaallink in de e-mail en daar aangeven dat u de afbeeldingen wilt downloaden.

 • Hoe weet ik zeker dat ik betaald heb?

  Zodra de betaling is gedaan verspringt de kleur van de betaalstrook direct van blauw naar groen, en weet u zeker dat de betaling gelukt is.

  Een rood gekleurde betaalstrook betekent dat de betaaltermijn is verstreken. De AcceptEmail is vervallen en kan niet meer betaald worden. U kunt dan contact met ons opnemen.

 • Ik heb net betaald, maar de AcceptEmail in mijn inbox geeft dat nog niet aan. Hoe kan dat?

  Na de betaling geeft de AcceptEmail onmiddellijk de nieuwe status van de betaling aan. Om de actuele status van uw AcceptEmail ook in uw inbox te kunnen zien moet u de e-mail verversen. Door bijvoorbeeld de afbeeldingen opnieuw te downloaden of de e-mail opnieuw te openen. 

 • Kan ik een AcceptEmail doorsturen?

  Ja, de AcceptEmail gaat dan in zijn geheel naar de nieuwe ontvanger, met de juiste betaalstatus. Het betaalstrookje voorkomt dat de ontvanger van een AcceptEmail dubbel betaalt: als één van de twee ontvangers (u of diegene naar wie u het mailtje heeft doorgestuurd) betaalt, dan toont de AcceptEmail bij u beide de status ‘betaald’.

 • Wat als ik een AcceptEmail (per ongeluk) uit mijn inbox heb verwijderd?

  Kijk in het mapje 'verwijderde items' in uw e-mailprogramma en plaats het item van daaruit terug in uw inbox. Wanneer dit niet mogelijk is, neem dan contact met ons op.

 • Wat gebeurt er met mijn gegevens?

  Persoonsgegevens worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd. AcceptEmail houdt zich in alle gevallen aan de eisen die zijn gesteld in de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Gegevens die door de Sleutels zijn verstrekt zullen nooit aan derden worden doorgegeven of verkocht.

 • Wat kost AcceptEmail?

  AcceptEmail is gratis voor de ontvangers van een AcceptEmail.

 • Wat zijn de voordelen van AcceptEmail?
  •  Snel, gemakkelijk en veilig uw huur betalen vanaf elke pc, tablet of smartphone vanuit uit uw eigen inbox.
  • Alle benodigde gegevens (zoals bedrag, betaalkenmerken en rekeningnummers) zijn al voor u ingevuld.
  • De betaling gaat zoals u dat gewend bent bij internet- of mobiel bankieren van uw eigen bank met de bekende specifieke bankbeveiliging.
  • Onze AcceptEmail is herkenbaar: u ziet het logo van de Sleutels.
Bekijk de veelgestelde vragen