Reparaties en onderhoud, wie doet wat?

 

Wat doet u als de bel kapot is? Belt u ons of maakt u deze zelf? En wie betaalt eigenlijk een nieuwe douchekop als de oude kapot is?

De meeste reparaties zijn voor onze rekening, maar er zijn ook een aantal werkzaamheden die voor uw rekening komen of die u zelf moet (laten) doen. In het overzicht Wie doet wat? ziet u in alfabetische volgorde welke werkzaamheden de Sleutels doet en welke werkzaamheden u zelf moet regelen. Het meeste hiervan is in de wet geregeld. Sommige reparaties die u zelf zou moeten doen, nemen we graag uit handen. U kunt hiervoor een service-abonnement afsluiten. In het overzicht ziet u bij de werkzaamheden welke voor onze rekening zijn, voor uw rekening zijn, of dat ze bij het serviceabonnement horen.

Verzekeringen

Schade aan uw inboedel veroorzaakt door brand, storm of water komt vaak onverwacht. Herstel van schade aan de inboedel hierdoor is voor rekening van de huurder. Wij raden u aan een goede inboedelverzekering af te sluiten. U voorkomt dan financiële tegenvallers. Heeft u zelf veranderingen in uw woning aangebracht? Dan is het verstandig dit mee te verzekeren door middel van een zogenaamde huurderbelangclausule. Op onze pagina verzekeringen op onze website leest u meer over dit onderwerp.

Een voorbeeld

Uw schutting is kapot gewaaid door een storm. Onderhoud en vervanging van schuttingen is alleen voor rekening van de Sleutels als het om de originele schutting van de Sleutels gaat. En vaak ook alleen het eerste schuttingdeel vanuit de gevel. Meestal is de schutting niet meer origineel en door (voorgaande bewoners) vervangen of aangepast. Dan is de verantwoordelijkheid voor uzelf. Wat kunt u wel doen? U kunt in dit geval uw eigen inboedelverzekering benaderen om de kosten van reparatie te verhalen.